.

IN MEMORIAM DELS NOSTRES CASTELLERS

JOVES XIQUETS  DE  VALLS
antiga Colla dels Menestrals

 

 

Colla

JOVES XIQUETS DE VALLS

antiga Colla dels Menestrals (Documentada al 1805)

Creu de Sant Jordi 1993

.

La recaptació d'aquest partit de basket serà a benefici del nostre casteller en:

RAMON BARRUFET I FIGUERAS

 

En Josep Serra i Cucurull E.P.D.

Ramon Barrufet Figueras

Endavant RAMON !!!

 

Esperem la col·laboració de tothom, tots i totes esteu convidats a gaudí del partit.

26 agost 2003

NIF: G43100635
Carrer d'en Gasso, 20
Apartat, 96
43800 VALLS (Alt Camp)
Tel. 977 60 55 61
Fax 977 60 93 91
www.collajoves.com  
www.jovesxiquetsdevalls.com

 

 

Colla

JOVES XIQUETS DE VALLS

antiga Colla dels Menestrals (Documentada al 1805)

Creu de Sant Jordi 1993

.

2 de Setembre de 2003

                              

Dia  2 de Setembre a l'hora prevista s'ha donat la benvinguda al President del FC Barcelona el Sr. Joan Laporta, de la ma del President de la Colla Joves Xiquets de Valls i del President del CB Valls. Acte seguit la Colla Joves Xiquets de Valls a fet entrada al mig de la pista per realitzar un Pilar de Cinc, acompanyats pels equips del CB Valls i FC Barcelona. El públic que omplia el pavelló més de 1200 persones ha respost en aplaudiments. Acte seguit la Maria dona d'en Ramon Barrufet ha dirigit unes paraules, agraint a tot el poble de Valls pel seu suport que dona per la recuperació d'en Ramon. Per acabar només quedava l'alcaldessa de Valls Sra. Dolors Batalla fent un breu parlament. Tot seguit ha donat començament al partit de Bàsquet. Jordi

El Barça fa lluir l'homenatge a Ramon Barrufet

La presència del campió d'Europa va aplegar un miler d'espectadors al Joana Ballart, El CB Valls va platar cara als de Pesic (67 - 70)

La Presencia del Barça de Bàsquet sense els internacionals que competirant en l'europeu però amb Bodiroga, Fucka, Dueñás, Nacho Rodriguez i el nouvingut Ilievski, al Joana Ballart, deu anys després de la seva visita, en el partit d'homenatge al casteller Ramon Barrufet (a qui es destinarà la recaptació de l'enfrontament), va aplegar més d'un miler de persones al pavelló. El públic va poder gaudir d'un espectacle d'exquisida qualitat i descobrir les possibilitats del nou projecte del Valls (que va plantar cara al campió d'Europa, de lliga i de copa) en un partit que va obrir la pretemporada del conjunt de Pesic i en què va triomfar la solidaritat.

L'organització encara no ha enllestit el recompte de la recaptació que va deixar el partit en benefici del casteller de la Joves Xiquets de Valls, Ramon Barrufet que dimarts va enfrontar el Valls i el Barça dels Bodiroga, Fucka i Dueñas al Joana Ballart, però la resposta solidaria i massiva de la ciutat a la proposta (1.100 espectadors van presenciar el partit en directe)  permet aventurar una estimació d'una recaptació propera als 20.000 euros. El plat fort de la nit va ser el partit amb la presència dels campions d'Europa Fucka, Bodiroga, Dueñas i Nacho Rodriguez, i el debut del macedoni Ilievski amb el Barça, però abans, l'emotivitat va presidir un acte que es va iniciar amb un pilar de cinc aixecat per la Colla Joves Xiquets de Valls, al centre de la pista, que va embadalir Bodiroga. Després els capitans dels dos conjunts van rebre un quadre amb un castell de la Joves i un record commemoratiu de l'esdeveniment mentre el president del Barça, Joan Laporta, va entregar a la dona de Ramon Barrufet una samarreta amb els colors del conjunt barcelonista amb el nom del casteller a l'esquena.

La presencia del Barça que va exhibir-se al Joana Ballart gratuïtament, va convertir l'homenatge a Ramon Barrufet en una festa completa, presidida per la solidaritat, i que va comptar amb la presència de diferents autoritats el conseller Vilajoana;

el secretari general de l'esport Josep Maldonado; el President de la Federació Catalana de Bàsquet, Enric Piquet, i el president del Barça Joan Laporta que van acompanyar les autoritats locals a la llotja del Joana Ballart.

Svetislav Pesic va deixar clar d'entrada que el Barça no anava a passejar-se al Joana Ballart en el seu primer partit de pretemporada i en el debut d'Ilievski, a qui el serbi va donar minuts per comprovar que el recanvi de Jasickevicius ha estat encertat. El Barça, amb Ilievski, Dueñas, Fucka i Bodiroga en pista, va colpejar d'entrada amb un parcial de 2-11 que va obligar Gavaldà a demanar aviat el seu primer temps mort per frenar l'empenta inicial dels blaugrana. Els vallencs van refer-se del primer cop i el partit va equilibrar-se. El Valls va posar-se per davant (33-29 als 26') però el Barça va reaccionar i va arribar amb avantatge al descans (33-41). En la segona meitat, els blaugrana van continuar dominant el partit (46-54 als 29') fins que Pesic va seure Fucka, Bodiroga, i Dueñas i va donar entrada als jugadors del filial. En l'últim període els vallencs van aprofitar la presencia dels jugadors del filial blaugrana per retallar diferencies fins al punt que Àlex Ros va acariciar l'empat en l'últim segon del partit en un llançament triple forçat que no va entrar.

67 VALLS FÈLIX HOTEL: Rivas (2), Ros (18), Tombas, Miquel (2) i Miller (24) cinc inicial, Frederick (6) Paricio (1), Silva (6), Lourenço i Bordas (8) 14/22 tirs lliures. 22/53 tirs de dos. 3/17 triples: Miller, Silva, Ros. 42 rebots, 20 d'ofensius. 19 faltes personals. Cap eliminat. 

70 FC BARCELONA: Ilievski (18), Fucka (6), Bodiroga (12), Dueñas (10), i Saida (5) Cinc inicial, Rodriguez (3), Gassol (4), Bravo (9), Van de Hare (3) i Prat. 8/16 tirs lliures. 22/43 tirs de dos. 6/13 triples: Rodriguez, Ilievski (2), Bodiroga (2) i Sada. 38 rebots, 8 dofensius. 25 faltes personals. Cap eliminat.

Els protagonistes. La plantilla del Barça, amb Pesic al capdavant, va formar just abans del partit en companya dels components de l'equip vallenc, l'alcadessa de Valls Dolars Batalla i la dona del casteller Ramon Barrufet, Maria Garcia, per la fotografia prèvia a l'enfrontament. La presència dels campions europeus Fucka, Dueñas, Nacho Rodriguez, i (sobretot) Bodiroga, i del debutant Iliesvki va il.luminar el Joana Ballart en la setena visita del Barça a la capital de l'Alt Camp, deu anys més tard de l'ultima visita.

 

Abans i després del partit els components de la plantilla blaugrana van tenir feina a dojo per atendre les demandes del miler d'aficionats  que van acostar-se al Joana Ballart, molts d'ells amb la intenció d'arrencar un autògraf dels seus ídols. 

El mediàtic Laporta:  El president del FC Barcelona també va tenir una tarda moguda a Valls. Joan Laporta va arribar a les 7 i pocs minuts de la tarda la capital de l'Alt Camp i el primer que va fer va ser visitar la seu de la Penya Barça de Valls i l'Alt Camp, on ja l'esperaven una cinquantena de penyistes que van rebre'l calorosament. Desprès de visitar les instal·lacions de la Penya Barça ja va dirigir-se cap al Joana Ballart per saludar els components del primer equip del Barça de Bàsquet, que també havien arribat ja al pavelló, i preparar-se per els actes previs a l'enfrontament, en que va entregar una samarreta blaugrana amb el nom de Ramon Barrufet a l'esquena a la dona del Casteller. Maria Garcia. En iniciar-se el partit, Joan Laporta va haver de marxar a corre-cuita per arribar a temps a la festa que el club blaugrana havia preparat al Nou Camp pel partit Barça - Sevilla.

Pilar de Cinc: La colla Joves Xiquets de Valls, va obrir els actes de l'inici del partit amb un pilar de cinc que va servir de salutació per als dos conjunts que participaven en l'homenatge a Ramon Barrufet en una jornada en què el bàsquet i el fet casteller van unir-se per una causa solidària. 

Records per tots: Els dos conjunts van tenir també un record commemoratiu de l'enfrontament, que van rebre just abans de l'inici del matx els dos capitans dels equips, Jordi Tombas (Valls) i Nacho Rodriguez (Barça). El Quadre era el Primer Quatre de Nou carregat a Valls, per la Colla Joves.

EL PATI, Punt i a part, Bàsquet / partit d'homenatge a Ramon Barrufet dia Divendres, 5 de setembre de  2003. Miquel Rosich.

OPINIÓ La lliçó.

per Francesc Domènch

Queda molt poc per escriure sobre l'acte que es va viure dimarts al pavelló. La unió de dues activitats emblemàtiques de la ciutat com són el bàsquet i els castells, la presència del Barça, incloent-hi el president, la representació institucional, el parlament de la Maria Garcia, que va fer empetitir 1.100 cors... Va sortir tot rodó. 

Quan un dedica part de la seva vida a oferir-se a la col·lectivitat, el mínim que es pot demanar és que aquesta col·lectivitat respongui com cal quan sorgeix un problema. I això no passa sempre. I un té la sensació que la ciutat respon bé a la sotragada que va suposar ara fa un any la notícia de l'accident de Ramon Barrufet. Començant per la Colla Joves Xiquets de Valls, però anant fins i tot més enllà de l'ambit estrictament casteller. 

Els herois no estan de moda. Tampoc ho estan les actituds generoses, que són excepció en una societat cada cop més individualista; tant que fins i tot, els qui decideixen optar per dedicar-se a un servei a la col·lectivitat estan vistos com gent estranya, si no és que són criticats d'entrada. Com d'injustos podem arribar ser! Un castell és una tasca col·lectiva. El fa una colla que, a més, representa una ciutat sencera, integrada en un país determinat. Per tant, si a l'hora de fer una activitat que representa una colla i una ciutat sencera es produeix un sotrac com el de la Bisbal d'ara fa un any, el mínim que pot demanar-se és aquesta actitud generosa que es feia explicita dimarts al Joana Ballart.

Comprovar com la família, la més directament afectada per les conseqüències del fet, mostrava el seu agraïment per la resposta de la ciutat, satisfà de manera especial. Durant una bona estona, tot el pavelló era la Maria Garcia. Tothom va poder admirar la seva fermesa, la contundent serenitat amb la qual ha decidit afrontar el problema. Qui més qui menys, dimarts, va poder viure un sentiment especial.  En molts casos era el sentiment d'un cert orgull de ser de Valls, que ja està bé que el tinguem ni que sigui de tant en tant.

Hi ha qui diu que tots plegats vivim immersors en una certa crisi de valors, que explicaria molts dels problemes que té la societat d'avui. Dimarts, al pavelló, quedava clar que no cal ser tan pessimista, que no tot està perdut i que, ni que sigui per una situació excepcional, se sap estar a l'altura de les circumstàncies. És la gran lliçó de l'acte de dimarts al pavelló Joana Ballart. Un cop va començar el partit, començava un altre espectacle, el del bàsquet. El partit, el resultat i el bon joc de l'equip contra el totpoderós Barça van acabar d'arrodonir l'acte. La festa no podia anar millor.

Francesc Domènech

NIF: G43100635
Carrer d'en Gasso, 20
Apartat, 96
43800 VALLS (Alt Camp)
Tel. 977 60 55 61
Fax 977 60 93 91
www.collajoves.com  
www.jovesxiquetsdevalls.com

 

Colla

JOVES XIQUETS DE VALLS

antiga Colla dels Menestrals (Documentada al 1805)

Creu de Sant Jordi 1993

.

2 de Setembre de 2003

                              

Es recapten 22.320 euros per a la família Barrufet en el partit entre el Valls i el Barça

" Mai hauria pensat que el poble de Valls estimés tant ". Maria Garcia, esposa de Ramon Barrufet, el casteller de la Colla Joves Xiquets de Valls accidentat, va expressar amb aquestes paraules l'agraïment a les entitats i als ciutadans en el partit d'homenatge al seu marit. L'acte de lliurament del taló amb la recaptació del partit de Bàsquet

entre el CB Valls i el FC Barcelona es va  fer dimarts passat al saló de plens de l'Ajuntament de Valls. Dolors Batalla, alcaldessa de Valls, va fer el lliurament del document amb els 22.320 euros. Les paraules de Maria Garcia i de Cels Galofré, en representació de la Colla Joves Xiquets de Valls, van ser les més

emotives de l'acte. Galofré es va referir al partit com un acte de justícia " d'escalfor i d'aportació econòmica " a la família. I va prosseguir dient que, tot  i això, " són actes incomplets fins que el Ramon no sigui a Valls ". L'objectiu és, com va dir Galofré, tenir-ho tot a punt: " Que sàpiga que tots l'estem esperant. "

A l'acte van assistir-hi, a més, l'alcaldessa, Dolors Batalla; el president del CB Valls, Josep Campamà; l'artífex de la trobada, Albert Girona, i la majoria de regidors del consistori vallenc. Tots van fer referència a l'èxit col·lectiu que havia suposat l'organització del partit, tant per part de les entitats i institucions com de les persones anònimes que van assistir al pavelló.

 

I.M. EL PATI, Divendres, 12 de setembre del 2003.

NIF: G43100635
Carrer d'en Gasso, 20
Apartat, 96
43800 VALLS (Alt Camp)
Tel. 977 60 55 61
Fax 977 60 93 91
www.collajoves.com  
www.jovesxiquetsdevalls.com

Aquest documents NO es poden reproduir per cap mitjà escrit, electrònic, web, sense l'autorització del seu autor i del seu origen:     www.jovesxiquetsdevalls.com   -  WEB  DE LA  JOVES XIQUETS DE VALLS

senyera.gif (7620 bytes)

Jordi Climent i Ferré

[ Activitats Culturals ]